info@kommalika.se
facebook.com/kommalika

Så funkar Komma Lika

Varje gång du gör någonting för det gemensamma hushållet – diskar, byter glödlampa, lämnar bilen på besiktning och så vidare så får du 1, 2 eller 4 poäng. Poängen består av magneter i olika storlek och varje deltagare har varsin färg. När du gjort något som ger poäng sätter du upp en magnet i din färg med motsvarande värde på kylskåpet. Magneterna bildar snart ett fint mönster.

Hur lång spelperioden är väljer ni själva. En vecka eller två, tills magneterna är slut eller tills ni byggt något av figurkorten som följer med spelet tillsammans. Man kan också engagera barnen i spelet och på så sätt få dem att bidra mer till det gemensamma hushållet.

Spela gärna en första gång då ni lever som vanligt, bortsett från att ni sätter upp poäng. Utvärdera resultatet. Är det balans mellan färgerna? Spela igen. Försök nu att komma så lika som möjligt.

Vem vinner? Det handlar inte om att vinna utan om att Komma Lika.

Ta hjälp av figurkorten

I spelet ingår 10 stycken figurkort som man kan använda som mål. Här kan du ladda ner och skriva ut fler figurkort än de som följer med spelet.

Poäng = Magnet

Varje syssla är värd 1, 2 eller 4 poäng. Du hittar sysslorna i poänglistan som följer med spelet. De olika magneterna finns i motsvarande storlek. Varje deltagare har varsin färg.

Om poängen inte stämmer utifrån hur tråkigt, jobbigt eller tidskrävande ni tycker något är så kan ni ändra! Det finns också utrymme för att lägga till fler sysslor.